Monday, July 22, 2013

Осъдиха за прелюбодейство изнасилено момиче!




Marica.bg

24-годишно момиче от Норвегия било изнасилено и впоследствие осъдено в Дубай, съобщи CNN.

Норвежката интериорна дизайнерка Марте Дебора Далелв проговори, след като беше осъдена на 16 месеца затвор в Дубай. Това се случи, тъй като тя се оплакала в полицията, че е била изнасилена от свой колега. Съдът на свой ред я призна за виновна в прелюбодейство.

Историята на Марте е във водещите заглавия на норвежките медии. Съдбата ѝ повдигна остри въпроси за това как се третират жените, преживели сексуално насилие, в Обединените арабски емирства.

Далелв, която работи в Катар от септември 2011 г., разказа пред Си Ен Ен в събота как едно работно пътуване в Дубай през март 2013 г. се е превърнало в най-големия ѝ кошмар.
Марте излязла на бар със свои колеги и приятели. Помолила единия от мъжете да я изпрати до хотелската ѝ стая около 3 ч през нощта. Направила това, защото хотелът бил голям и се притеснявала да не се изгуби, след като била пила алкохол.

Когато двамата стигнали до вратата Марте осъзнала, че стаята не е нейната, а неговата. Въпреки отказа ѝ, колегата ѝ я блъснал вътре.

„Влачеше ме за чантата. Помислих си: „Добре, трябва да успокоя ситуацията. Ще си допия водата, ще поседя, ще се извиня", разказва Марте.

Тя твърди, че това е последното, което помни. „Събудих се без дрехи, лежаща по корем. Той ме изнасилваше. Опитах да се измъкна, но той отново ме блъсна", спомня си тя.
След като някой звъннал по телефона младата жена успяла да се облече и да стигне до рецепцията. „Обадих се на полицията. Така се прави - така съм възпитана", обяснява тя.

По думите ѝ на мястото пристигнали 10-12 полицаи, всичките мъже. Показания били снети и от Марте и от колегата ѝ. После норвежката е заведена в полицейско управление.

Там я попитали: „Сигурна ли сте, че извикахте полиция, защото не ви хареса". „Разбира се, че не ми хареса", отсякла тя, но тогава осъзнала, че никой няма да ѝ повярва.

После Далелв била изпратена на медицински изследвания, тествали я и за алкохол. Младата жена била държана в ареста 4 дни без никакви обяснения.

Полицията в Дубай и правителството на ОАЕ не са отговорили на многократните запитвания на Си Ен Ен, съобщават от телевизията.

На третия ден Марте се свързала с родителите си, за да им каже, че е била изнасилена и за да ги помоли да се свържат с норвежкото посолство. На следващия ден дипломатически представител дошъл в полицията и тя била освободена, но властите така и не ѝ върнали паспорта.

Връчена ѝ била бележка, на която на арабски пишело, че са й повдигнати две обвинения - за прелюбодейство (бел. ред. - изнасилвачът е женен и има три деца) и за публична консумация на алкохол. И двете са престъпления в Обединените арабски емирства. Юрист я посъветвал да каже, че сексуалният акт бил доброволен и така щели да паднат обвиненията срещу нея. Марте била обвинена и в лъжесвидетелстване.

Месец след изнасилването тя била принудена да стои в Дубай заради делото срещу нея. Загубила работата си. Във вторник 24-годишната Далелв беше призната за виновна и по трите обвинения. Присъдата ѝ за „незаконен секс" е 1 г. затвор, за лъжесвидетелстване - 3 месеца и 1 месец заради нелегална консумация на алкохол.

Си Ен Ен не съобщава какво е наказанието на колегата ѝ, който също е обвинен в извънбрачни сексуални отношения.
Обжалването на Марте е насрочено за 5 септември. Не е изключено дотогава тя отново да бъде върната зад решетките.

В Дубай подобни случаи с чужденки не са рядкост. През декември миналата година британка, разкрила, че е била отвлечена и изнасилена от четирима мъже. Тя беше уличена в употреба на алкохол, а после - глобена.

През 2008 г. австралийка, също станала жертва на групово изнасилване, беше осъдена на 12 месеца затвор за прелюбодейство и употреба на алкохол, но след 8 месеца беше помилвана.

В Обединените арабски емирства действа жестоко семейно законодателство, според което извънбрачните връзки се смятат за престъпление. А изнасилване може да бъде доказано в съда само чрез самопризнанията на извършителя или с помощта на показанията на четирима свидетели мъже.

Правителството на Норвегия обеща днес юридическа подкрепа на младата норвежка гражданка Марте Дебора Далелв. Присъдата на нашата гражданка, която се е оплакала от изнасилване, противоречи на чувството ни за справедливост и ние ще я подкрепим при обжалването на присъдата, заяви чрез акаунта си в Туитър норвежкият министър на външните работи Еспен Барт Ейде.



Не е важно колко фенове имате във Facebook, а колко са активни

Как се шофира 34 години без книжка?

Откриха древен египетски град, който се смяташе за мит /ВИДЕО/

Престрелка в центъра на Бургас !!!








No comments:

Post a Comment