Wednesday, October 16, 2013

Момиченце, починало през 1910 година, все още изглежда живo




Историята на едно момиченце на име – Розалия Ломбардо. Тя е била много много малка, когато се разболяла от тежката инфекциозна болест и за жалост не след дълго болестта я е победила. Розалия не била на повече от 2 години, когато малкото ѝ сърчице напълно спряло да бие. Като се случило през далечната 1910 година.




А бащата на момиченцето бил заможен италианец. Той помолил свой много близък приятел, който е бил доктор, да направи абсолютно всичко по силите си, за да не се превърне момиченцето му в скелет.

Лекарят – Доктор Алфредо Салафия, направил свой уникален коктейл от най-различни вещества и го инжектирал в артериите на момичето, за да я запази почти като жива. И така вече над 1 век малкото му момиченце изглежда като заспало, а не като скелет. Меките части на тялото ѝ не само, че не са изсушени като при мумиите, но са и съвсем меки. Розалия е доста стряскаща на вид, защото прилича на припарирана кукла ,защото косата ѝ блести и миглите ѝ също.




А най-изненадващото за сегадните лекари е, че дори очните ѝ ябълки са запазени. Днес учените успяха да отгатнат съдържанието на коктейла на великия доктор Салафия – формалин, цинк, глицерин и други помощни вещества. Розалия Ломбардо е разположена в прочутите гробища на Палермо в стъклен ковчег, защото родителите ѝ искали до последния си ден да могат да виждат. 2годишното си “спящо момиче”, което се е превърнало в най-голямата атракция на гробищата им, които се намират до манастира на Капуцините.

Като монасите от ордена на Капуцините съобщават, че около стаята, в която лежи Розалия, непрестанно стават много странни неща. Например около детенцето често ухае на цветя, а понякога като я гледат, изглежда сякаш тя наистина диша. Дори имало и случаи, когато посетител е влизъл и излизъл с крясъци. Той твърдял, че момичето го гледа права в очите и веднага изгубвал разсъдъка си.

Благодарности на източника

В такива моменти започвам да вярвам, че има Господ ...


                                                     



                                      Други Публикации

Светът се раздели с бащата на едно любимо за всички лакомство – Ханс Ригел
Иранец оживя след обесване
Намериха загубената луна на Нептун




No comments:

Post a Comment