Friday, January 10, 2014

Депутат от “Атака” бие Илиана Беновска, а Европа открито ни се чуди





Не знам още какво трябва да стане за да осъзнаем, че в една цивилизована държава не може политици да използват сила спрямо журналисти и други граждани, налагайки мнението си.

В последните две седмици безумията на Волен Сидеров и хората му следват едно след друго. Tози път пропищя журналистката Илиана Беновска. Cамата тя потвърди:

“Дърпаше ме за косата и ме риташе. Целта му беше да ме събори на земята и да ме принуди да падна на колене пред Волен Сидеров! ... продължава




В същото време:

“Евродепутатът Жан-Пиер Оди, председател на френската делегация в групата на Европейската народна партия в Европейския парламент, осъди поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров заради скандала във Варна с френски дипломат, съобщи българския пресофис на ЕНП в Брюксел.

По думите на френския евродепутат подобно поведение представлява не само физическо посегателство над представителката на френското посолство, но и посегателство над нейната свободата и достойнството ... продължава

Разбирам, че БСП и ДПС зависят от “Атака”, но нима задържането на властта е по-важно от елементарните човешки права в една законова държава? Убийство ли трябва да стане за да спрат този самозабравил се човек? Волен Cидеров се държи като пълновластен диктатор без да е спечелил властта. Hедопустимо!



1 comment:

  1. Имам предположение за лудото поведение на Сидеров

    Заради сближаването му с турците загуби доста привърженици. Може би половината си електорат. Сега вече е сигурно, че няма да влезе в следващото народно събрание, осъзнал го е и не му пука. Това го прави особено опасен.

    ReplyDelete