Wednesday, January 7, 2015

Елина Свитолина победи Анджелик Кербер в свиреп мач

В зашеметяващ и свиреп сблъсък номер 28 в ранглистата Елина Свитолина успя да победи номер 9 Анджелик Кербер. Bидяхме всичко най-добро от съвременния тенис. Остри удари, крясъци, нерви.

Първият сет бе спечелен от германката, което може би е нормално, имайки предвид позициите на участничките в ранглистата, но последвалият обрат за мен не е изненада, тъй като наблюдавам Свитолина отблизо и предвиждам блестящо бъдеще за тази девойка.
Във втория сет Кербер успя да дръпне с 3:1 и вероятно вече се виждаше победителка, обаче точно тогава започна обратът, за да приключи със 7:5 за украинката.

В последната част нещата се развиха по-бързо. Елина Свитолина можеше да я вземе с 6:1, но записа леко отпускане и в крайна сметка се задоволи с 6:3.

Това е трета поредна загуба на Кербер от Свитолина и нищо чудно да й се превърне в комплекс.

Малко по-късно в мач от същия турнир, провеждащ се в Бризбейн /Австралия/, Мария Шарапова-2 беше безпощадна срещу Карла Суарес Наваро-17 – 6:1/6:3. Въпреки по-близките позиции в ранглистата, този сблъсък не предложи чак такива големи емоции като гореописания.1 comment:

  1. И какво правим след като Шарапова смачка Свитолина?

    ReplyDelete