Sunday, March 22, 2020

Прочетох странни неща за коронавируса



След като целият свят е в паника заради коронавируса, реших да поразровя нета и да открия нещо, което да е от полза за мен и евентуално за читателите. Има доста информация. Като я съпоставиш, стигаш до изненадващи изводи.

Човек се учи от горчивия опит, затова обърнах внимание на предишната пандемия - испанския грип преди сто години. Всички доклади от онова време са единодушни: срещу вируса най-много помагат слънцето и чистият въздух. За да ги доставят, изкарвали болните под открито небе, по поляни, разпъвали палатки. Слънце и чист въздух. Мъдрата Природа!

Днес как е? Здравите са затворени по домовете си, заплашени от глоби, полиция, армия и затвор. Болните едва дишат в задушни помещения, които биха разболели и здрав човек. Няма слънце, няма въздух.

Това ме подсеща нещо. Свикнали сме с мисълта, че е нормално да боледуваш през зимата, понеже е студено. Страшна заблуда, за която нямам обяснение защо е толкова разпространена и устойчива. Всъщност студът е най-големият враг на вирусите. Те не могат да живеят на ниска температура. Хората боледуват през зимата, защото не проветряват дома си, за да не изстине. Така създават идеалната за вирусите среда - топъл и сух въздух, какъвто е въздухът почти във всяка стая, затоплена от парно или печка. Честито, сами поканихте вирусите.


Затваряне и заключване за здравите, а в същото време известна журналистка се оплака, че има съмнителни симптоми, но отказали да я тестват. Препоръчали й да отиде, ако се влоши много. Колко е достатъчно много? До ковчег ли? Как е възможно да връзваш здравите, а да не обръщаш необходимото внимание на болните? Знам, няма пари, няма консумативи. Тогава ккакво, да чакаме ли? Щом държавата не може да намери средства, хората откъде?

Още преди сто години разбрали, че покриването на носа и устата не помага, след като останалата част на главата е открита. По-ефикасни се оказали големите кърпи, които оставяли открити само очите. Днес обаче настояват за маска от аптека, защото това се оказа доходоносен бизнес. Не стига, че са скъпи, ами ставали само за 20 минути.  Пълни дивотии за наивници. Ама карай, проблемът е друг. Като искаш хората да са с маски, тогава им купи! Как си го представят: хем да не работиш, т.е. да изкарваш пари, хем да пазаруваш? Невъзможно е. Или очакват да извадиш спестявания? Е да, ама не всеки е с депутатска заплата, че да спестява. Пък и за колко ще стигнат спестяванията, щом на всеки 20 минути трябва да слагаш нова маска? Нещо взе да понамирисва. Да не се окажат прави онези, които твърдят, че вирусът е пуснат нарочно, за да ограбят парите на средната класа.


Противно на новините по телевизията, далеч не всяка държава е наложила карантина. Швеция например няма. Ако се вярва на премиера им, май няма и да има. Великобритания дълго беше обвинявана, че не реагира. Сега може да са размислили, не знам.

Кое е истина, кое е лъжа? Каква е целта? Във всеки случай едно нещо трябва да направим още сега: да си зададем въпроса "Какво ще правим, когато магазините бъдат опразнени и останем без храна, а медиите продължават да ни убеждават, че карантината  е задължителна"? Mислите ли, че страхът от коронавируса е по-силен от глaда? Аз не мисля.

От Министерството на здравеопазването

От блога


4 comments:

  1. Готови ли сте да разберете как са гладували хората при обсадата на Ленинград??

    ReplyDelete
    Replies

    1. Вече няма такава опасност.
      Осъзнахме се навреме.

      Delete
  2. Олеле, по голяма глупост не бях чел.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Казваш нещо, а не се аргументираш.
      Може би нямаш аргументи?

      Delete