Friday, September 20, 2013

Изненада! Светената вода е заплаха за здравето





Винаги съм го подозирал, но чак сега го видях черно на бяло.

Учени от Медицинския университет във Виена разкриха, че светената вода няма целебни свойства и е опасна за здравето.
Изследователският екип, под ръководството на микробиолога Александър Киршнер, поведе микробиологически и химически анализ на проби от светена вода, взети от 21 „осветени“ източника от 18 черковни купела в Австрия.

Резултатите от проучването показали, че само при 14% от „осветените“ източници водата съответства на националните стандарти.
В по-голямата част от водните проби са открити ентерококи и други бактерии, съдържащи се обикновено във фекалиите. Концентрацията на болестотворните бактерии стига до 62 млн. в 1 милилитра вода.

В светената вода са открити селскостопански нитрати в недопустими дози. Това може да доведе до появата не сериозни заболявания.
Нитратите са особено опасни за кърмачетата, ненавършили 6-месечна възраст. В християнската религия се проповядва идеята, че божията благословия може да се получи само чрез светената вода.

Светена вода може да се нарича само онази вода, която е осветена в църква. Употребата ѝ в християнските църкви започва през II в. Традицията е свързана с кръщаването на Исус Христос във водите на река Йордан, както и със старозаветни обреди.
Водата се осветява от свещеник или епископ и се използва при кръщение или благословия. Отслужващият литургията отец потапя метличка в светената вода, след което я разпръсква над главите на присъстващите в църквата.

На входа на католическите църкви обикновено има съд със светена вода. Вярващите потапят пръстите на ръката си в нея, след което се кръстят преди да влязат в божия храм. В християнската религия водата е символ на измиване на греховете.
Ритуалите със светена вода показват, че водата е подвластна на Христос. С нея той прави първото чудо на сватба в Кана Галилейска. Когато виното свършва, Исус накарал слугите на напълнят каните с вода, която той превърнал във вино.

Свещениците твърдят, че силата не светената вода е неизчерпаема. Други смятат, че с времето въздействието ѝ отслабва.


Ако ви интересува дали е възможно  всеки човек да има двойник, можете да разберете тук


JTN Research


No comments:

Post a Comment