Friday, October 4, 2013

Фейсбук строи свой град





Проектът е за 120 млн. долара

В централата на Facebook Inc. в Менло Парк, Калифорния, има толкова приятни служебни привилегии, че някои служители може никога да не поискат да се приберат вкъщи. Скоро те ще имат и тази възможност, съобщава The Wall Street Journal.

От социалната мрежа заявиха тази седмица, че се работи с местен предприемач за изграждане на 394 еднофамилни жилища на пешеходно разстояние от офиса. Проектът е с площ около 58 530 кв.м и е на стойност 120 милиона долара, уточнява 24 часа.

Дори и в Силициевата долина, където технологичните компании се конкурират да привлекат най-желаните инженери със служебни привилегии и офиси, които приличат на детски площадки за възрастни, планът на Facebook изглежда новаторски.

The Wall Street Journal коментира, че новината за строителството на града събужда спомените за т. нар. „фирмени градове“ от началото на 20 в., където американските работниците живели в общности, притежавани от техния работодател. Имало и помещения за медицински грижи, полиция, църква и всички останали необходими услуги.

Така ни информират от Znanie.eu

А разни говореха, че Facebook е пред фалит! Слухове ... ;)


На други места
Тайна програма унищожавала нациите
Поръчайте си само хубави спомени!






No comments:

Post a Comment