Thursday, February 13, 2014

Страшно е, когато лъжата мине всякакви граници





Дали с цел да се оплюе някой или да привлече общественото внимание, а често двете накуп, в медийното пространство излизат какви ли не истории. Понякога са в нормални граници, друг път подобряват рекорди по абсурдност.

Сега научих, че Бойко Борисов бил купил дял от Нова телевизия. Ако продължат същата линия на фантазиране, тези 30% скоро могат да станат 100%. Нито е първата, нито последната корекция, когато става дума за оплюване на конкурент в българската политика.




Твърди се също, че преминаването на журналисти от БТВ в Нова телевизия е идея на Бойко Борисов. Това тръгва от изкуствено натрапваното мнение, че въпросните хора са добре настроени към бившия премиер, а то от своя страна е следствие от масираната лъжа, че медиите много хвалели ГЕРБ.





Не разбирам на кого ги разправяте тези? Рядко гледам телевизия, но всеки път, когато слушам новини или друго предаване, някой се изказва негативно срещу герберите. То бяха ехидни подмятания, то бяха директни нападки. Имам предвид водещите, а не някакви гости. Съвсем различно е отношението към представителите на всички други партии, pадващи се на комфорт и удобни въпроси по което изберете телевизионно или радиопредаване. Това съм видял и никой не може да ме убеди, че не се е случило.

Отделно попадам на материали в нета, където пише, че тази или онази журналистка се подиграла с Бойко Борисов – уж го е заслужил. После същият сайт ни информира колко добре настроена била тази жена към бившия премиер – пак удобно за момента, демек подкупил я. Няма как двете да са истина. Следователно поне  в единия случай е лъжа, а може и в двата. Как да вярваш тогава на виртуалните помии?

Помните ли онова  нещо, наречено етикa? Bърви с възпитание, култура, честност. Явно са безвъзвратно забравени.





2 comments:

  1. СРАМ

    Не им ли омръзна да измислят щуротии? Така или иначе ще излъжат само глупавите хора, а те не могат да са им от полза.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Явно удрям, където трябва, защото във Фейсбук ме налазиха многопрофилни тролове.
      Виж следващия ми постинг.

      Delete