Friday, April 11, 2014

Hеочаквано често се случва
Винаги съм казвал: колкото и науката да отрича нещо, в крайна сметка то може да е истина. Препоръчвам да четат внимателно например онези, които смятат, че скоростта на светлината не може да бъде достигната. По-надолу ще видите, че всичко е възможно.

.........................................

Когато в света се появи нещо ново,  независимо от качествата и потенциала си то често среща крайно негативни реакции. Вероятно причината за този тип настроение се корени в това, че не всеки е готов да приема генерални промени в живота и чрез отричането на новото демонстрира защитна реакция. Повечето изобретения, които днес използваме непрекъснато, преди години са били гледани с нескрита неприязън и по техен адрес са изсипвани предсказания за провал. Голяма част от тях не са се сбъднали.

..........................................

1. "Няма дори минимална индикация, че ядрената енергия ще бъде използвана с търговски цели." Алберт Айнщайн, 1932 г.
2. "Не харесваме звука им, а и китарите в музиката постепенно излизат от мода.", обяснението на звукозаписна компания Decca за отказа им да подпишат с The Beatles, 1962 г.

3. "Този "телефон" има твърде много недостатъци, за да бъде сериозно считан за подходящ за комуникация. Устройството не представлява интерес за нас.", вътрешен разговор на Western Union, 1876 г.

4. "Рeйгън просто няма вид на президент.", изпълнителният директор на United Artists, след като отказват да дадат главната роля на Роналд Рейгън във филма "The Best Man".

5. "Пътуването с железопътен транспорт с висока скорост не е възможно, защото пътниците няма да могат да дишат и ще умрат от асфикция." д-р Дионисий Ларднър, 1830 г.

6. "Мисля, че има пазар точно за пет компютъра.", Тома Уотсън, председател на IBM, 1943 г.

7. "Ще се докаже, че рентгеновите лъчи са измама.", Лор Кевин, президент на кралското общество, 1883 г.

8. "Всеки, който има контакт с обекта, ще осъзнае, че e пълен провал.", Хенри Мортън, президент на технически институт "Стивънс" в разговор за електрическата крушка на Едисън, 1880 г.

9. "Конят ще е вечен, но автомобилът е просто мимолетна новост.", президентът на Michigan Savings Bank, който съветва адвоката на Хенри Форд да не инвестира във Ford Motor Co., 1903 г.

10. "Телевизията няма да изтрае дълго, защото хората скоро ще се уморят да се взират в някаква кутия всяка вечер.", Дарил Занук, продуцент в 20th Century Fox, 1946 г.

11. "Никой няма да плати много пари, за да стигне от Берлин до Потсдам за един час, като може да язди коня си за един ден безплатно." Крал Уилям първи за влаковете, 1864 г.

12. "Няма причина всеки човек да има компютър у дома си.", Кен Олсън, президент, председател и основател на Digital Equipment Corporation (DEC) в разговор по време на събитието World Future Society в Бостън, 1977 г.

13. "Ако активното пушене действително изиграва някаква роля във формирането на рака на белите дробове, то тя е минимална.", Национален институт за изучаване на рака в САЩ, 1954 г.

14. "Не, ще направи войната невъзможна.", Хирам Максим - изобретател на автоматичното оръжие в отговор на въпрос "Няма ли това оръжие да направи войната още по-ужасна?"

15. "Няма да има по-голям самолет от този.", инженер на Boeing, след първия полет на 247, на който могат да се возят десет пасажери.

16. "И как, сър, ще накарате кораб да плава срещу посоката на вятъра и да се насочва от огън под палубата? Моля ви, но ще ме извините, нямам време да слушам такива глупости.", Наполеон Бонапарт.

17. "Трябва да призная, че въображението ми отказва да види която и да е подводница да прави нещо различно от това да задушава пътниците и да ги дави.", Хърбърт Уелс, 1901 г.

18. "Американците имат нужда от телефон, но ние нямаме. Имаме си достатъчно пощальончета.", сър Уилям Прийс, главен инженер в Британски пощи, 1878 г.

19. "До юни месец няма да го има.", списание Variety за рокендрола.
20. "Macintosh използват експериментално посочващо устройство, наречено "мишка". Няма доказателства, че хората искат да използват това нещо.", Джон Дворак, редактор ресор "Технологии", "San Francisco Examiner", 1984 г.

21. "Киното е просто силна еуфория. Театър в консерва. Това, което публиката наистина иска да гледа, е кожа и кръв на сцената.", Чарли Чаплин, в разговор за упадъка на киното, 1916 г.

22. "Да вярваш, че Apple по някакъв начин ще успее там, където другите са се провалили, значи да игнорираш фундаменталната реалност за таблетите.", Рандал Кенеди, IT консултант и бивш автор в "InfoWorld", за iPad на Apple, 2009 г.

23. "Един ден ще има по един такъв във всеки град.", кмет на малък град, след като е присъствал на демонстрация на телефона, 1876 г.
24. "Да ни баламосвате с електричество е чиста загуба на време. Никой никога няма да го използва.", Томас Едисон, 1899 г.

25. "Теорията за бактериите на Луи Пастьор е смешна измислица.", Пиер Паше, професор по физиология в Университета в Тулуза, 1872 г.

Благодарности на източника

                                                                              Космос
                                                                                Свят
No comments:

Post a Comment