Sunday, December 15, 2013

Скандали в Реформаторския блок




Публикувам този материал, защото за мен остава загадка дори самото име на така наречения Pеформаторски блок. В него са познати лица, от познати партии, някои създали свои формации, но пак са същите. Доста от участниците вече разполагаха c   управленска власт, обаче  реформи не видяхме. Излиза, че тези хора са подобни на  комунистите, с малкия недостатък, че не могат да си поделят властта, т.е. да се разберат помежду си. Hе очаквам реформи от такъв Реформаторски блок.

.........................................

Лидерът на ДСБ Радан Кънев гони една от формациите в Реформаторския блок. "Синьо единство" на Надежда Нейнски може да остане аут от обединението в политически съюз. Споразумението за създаването му между шестте партии трябва да бъде подписано по план до 20 декември, пише БГНЕС.
Предложението за изваждане на партията на Нейнски от десния съюз ще бъде внесено от лидера на ДСБ на заседанието на Гражданския съвет в понеделник. Кънев го е изпратил днес без да посочи мотивите за искането си.

Причината може да е в различията как трябва да изглежда съюзът вдясно. Нейнски неведнъж е казвала, че Реформаторският блок трябва да се съедини в партия, докато лидерите на другите партии не са съгласни.
Различия между останалите формации от блока и "Синьо единство" има и по готвеното споразумение за съюз. От формацията на Нейнски и Христо Панчугов, който е формалният лидер, категорично се противопоставят на квотния принцип при определянето на ръководството и при избора на кандидати на дясното обединение за листите за депутати и общински съветници. Трите партии от блока - ДСБ, "България на гражданите" на Меглена Кунева и СДС предлагат за целта да се вземат резултатите от последните избори за Народно събрание.




Другата конфликтна точка между партиите от Реформаторския блок и "Синьо единство" е листата за предстоящите догодина избори за Европейски парламент и по-специално водаческото място в нея. Както "Всеки ден" вече писа, борбата, макар и неофициално, е между Кунева и Нейнски.
Утре реформаторите се събират за дебат по външната политика. Групата за политики в този сектор се оглавява от бившата еврокомисарка.

Благодарности на източника






1 comment:

  1. Претендирайки че са нови лица, доказват колко смешна и опасна е политическата ни класа. Bърти, сучи, приказвай, но работа не върши.

    Българските десни до един са неуспели комунисти. Този Радан е просто лице, зад което стои Иван Костов. Трябва да си голям наивник за да повярваш, че нещо зависи от него.

    ReplyDelete