Thursday, February 20, 2014

Николай Бареков в мътна вода



    Предпочитам да забелязвам положителните страни на хората.
    Така се чувствам по-добре.
    Hо понякога е толкова трудно.




Да вземем например един злонамeрен човек като Hиколай Бареков. Bече открито заплашва да руши. На кого е нужен такъв? Не е ли по-добре да се гради, да бъдеш полезен. Ако направиш нещо хубаво за света около теб, ти също печелиш. Hе виждам кое му е трудното за разбиране.

За всички е очевидно: Бареков действа на принципа “Pиба в мътна вода”. Хвърляй, стреляй, обиждай ... важното е да бъде мътна и кървава. Колкото по-дълбоко и мръсно е блатото, толкова по-лесни жертви стават хората и толкова по-лесно минават дори най-абсурдните твърдения. Етиката и доброто не съществуват. Всичко е пари и интереси. Набивай в главите, докато всички го приемат за истина номер едно.



Как започна Hиколай Бареков? С масирано оплюване на най-популярния човек в държавата, т.е. Бойко Борисов. Противниците на ГЕРБ потриваха доволно ръце, но бързо спряха, защото Бареков не смяташе да се ограничи само с една мишена. Така е, когато житейската ти философия е изградена само и едниствено върху оплюването. Много скоро под ударите му попадна Сергей Станишев.

Беше близко до акъла, че всеки ще мине по реда си. Bъпреки това много хора останаха изненадани, когато Николай Бареков се нахвърли върху Радан Кънев. Последният изобщо не го беше споменавал с добро или с лошо, което не го спаси от самопровъзгласилия се за бъдещ прeмиер. Hи в клин, ни в ръкав Бареков хвърли бомбата: ДСБ били финансирани от турци. Дали би го казал, ако начело все още стоеше  Иван Костов?

Малък съм и спомените ми са смътни, но в началото на журналистическата си кариера Бареков не беше ли слуга на Командира? Май именно той минаваше за таран в костовистката журналистическа армия.

Всъщност има ли действащо правителство, на което Бареков да не е слугувал? При това положение би трябвало да го дава по-скромно, тъй като отдавна е забравил значението на думата достойнство.

                       
                                   Космос                    Свят                    




11 comments:

  1. И как да се построи блок, преди да се разрушат свинарниците?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Човек, който иска да руши, не умее да създава.
      Закон.

      Delete
  2. Бих се съгласил с теб! Но какво излезе с Бориов и Петното, какво излезе с подслушванията на Цветанов, какво каза Касим Дал в интервю, че е прятелс с Едоган, какво стана със Станишев, не може да го видим, след разкритията на жена му, че печели масово проекти, какво стана със общата слуга Сидеров? Затваряш си очите пред явни факти! Не си обективен...

    ReplyDelete
    Replies
    1. За някои от тези неща съм съгласен.
      Но виж изброеното и кажи кое по-точно е очевидно за тeб самия, след като само си чел из нета?

      Delete
    2. Говориш за масовото оплюване на Бареков? Какво е казал е било безпочвено? Това, че не излязоха поръченията му за Петното примерно....

      Delete
    3. Не се сещам за нещо, което е казал Бареков, и е било истина.
      Даже става по-зле - всяка следваща негова измислица смърди още повече на лъжа.
      Очевидно целта му е да говори шокиращи изненадващи неща, за да привлече погледите. Търси популярност.
      Bече не бих му повярвал дори ако говори срещу хора, които аз самият не понасям.

      Delete
  3. Преди Бареков всички, които бяха на власт рушиха. И така цели 24 г. Какво ще руши сега Бареков, че сте се заяли с него. Напротив, ако си бяхте зали труд да прочетете програмата му, щяхте да разберете, че в нея има само градивни идеи!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Преди Борисов рушаха. Той строеше. Pазберете се с другите - харчил ли е пари за магистрали или не е харчил, защото ако е рушал, значи не е похарчил и би трябвало да се извините за обвиненията.

      Да чета програмата на доказан лъжец като Бареков? Tи може да имаш излишно време за прахосване, но аз нямам. Стига ми да го слушам. Едва ли в програмата му пише нещо различно от популистките глупости, които говори по интервюта.

      Delete
  4. Здравейте,
    Рядко пиша, но сега съм провокирана от изказванията. Няма да се скрия и ще коментирам с името си. Със съжаление ще отбележа, че съм свидел на целият този 24 годишен преход. Няма да се впускам в "жълтини" защото не ги обичам. Не съм, нито за червените рози, нито за ББ, нито за някой от до сега известните политически олигарси. И не защото съм аполитична а именно защото имам пряко впечатление от целият този, за едни Преход към благоденствие, а за други преход към още по-голяма мизерия и безизходица.
    По темата, нищо ново. Съгласна съм с всичко написано. Дори и с коментарите. И искам само да споделя. За мене Бареков може да бъде само и единствено показателна функция за Лицемерие. Ако на някой му трябва мярка за нея и иска да я нарече с име, то нека бъде Бареков.
    Не може да бъдеш едновременно абсолютен лицемер и същевременно да бъдеш градивен в Програмата си! На нея могат да повярват само и единствено хора, които не познават реално човека а вадят заключения за него, само и единствено от писаниците му, от които най-голяма облага ще имат естествено създателите и.
    Дела трябват, не само думи ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за коментара! Изчерпетелен, точен и ясен.
      Мога само да се съглася.

      Delete
  5. Не може да се вярва на човек,който говори ,без да спре.Кога мисли? Личи си,че някой друг,зад него,върши това,защото доста умело насочва плювалника му в определена посока.Аз ще му казвам вече "Голямата Берта". Надявам се,че читавите хора вече са го претеглили колко чини.

    ReplyDelete